Jordgubbsfest



Tänk dig att du gör en supergod jordgubbssoppa. Tänk sen att du gör den ännu godare. Jag menar, varför skulle man låta bli?!

I somras frös jag in några liter jordgubbar för att ha i vinter när suget efter sommarsmaker smyger på. Det har inte blivit av att jag har plockat fram dem även om jag flera gånger haft planer på det. Nu när jag åkt på en kalasförkylning kändes det dock rätt.

Det är väldigt enkelt. Jag la de frysta gubbarna (1 liter) i en kastrull med några deciliter vatten. Kanske tre-fyra. Har man inte jordgubbar i sin egen frys går det säkerligen lika bra att använda dem som ligger i frysen i butiken. Kanske inte lika säkert att det är svenska gubbar.

När det kokande vattnet hade fått jordgubbarna att tina tog jag en visp och vispade tills jordgubbarna var närmast förenade med vattnet. Sen smakade jag av med råsocker. Använd vanligt om du hellre vill det. Jag var ganska sparsam med sockret, eftersom jag ville ha den där syrligheten kvar.

Jag hade för mycket vatten i min soppa i förhållande till jordgubbar så jag toppredde såsen lite grann för att få en krämigare konsistens.

Och för att göra den ännu godare då? Jo, precis som på bilden. Jag tog fram bakverkschokladen ur skafferiet och hackade ner några rutor. Mums! Kanske att jag inte lyckades skrämma iväg förkylningen, men nog blev jag på bättre humör ändå!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0