Hittegods blir smyckekonst

Det här tycker jag är en kul grej. Nedan är saxat rätt av från ett pressmeddelande:

Kvarglömda föremål på Västtrafiks fordon blir smyckekonst som visas upp i en rullande vernissage på Göteborgs spårvagnar. Projektet går under namnet ”Jag glömde mina vantar…” och är ett samarbete mellan Västtrafik, konstgruppen Kontra och Röhsska museet.

– Det känns jättebra att vara med och möjliggöra ett konstprojekt som knyter samman kollektivtrafik och kultur, särskilt då det riktar sig till barn under barnkulturåret, säger Annika Molin, affärsutvecklare på Västtrafik.

Hösten 2011 bildades konstnärsgruppen Kontra av en grupp studenter och alumner på HDK – Högskolan för design och konsthantverk.

– Smyckekonsten är en relativt liten konstform. Gallerierna är få och många vet inte vad begreppet innebär. Detta trots att det finns många verksamma och duktiga smyckekonstnärer här i Göteborg, berättar Caroline Bäckman, en av initiativtagarna till Kontra.

...

Projektet startades upp i maj och avslutas i och med Göteborgs Kulturkalas. 15 augusti är det dags för rullande vernissage. De färdiga verken visas då upp på stadens spårvagnar och hållplatser mellan klockan 13.00 och 16.00.

De som missar vernissagen har möjlighet att beskåda verken på Röhsska museet, där de ställs ut 16–18 augusti.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0