Det förgyllde dagen

- Välkommen till Göteborg då! Ha det så bra och lycka till med flytt och jobbsökande.
Med de orden avslutades samtalet med killen på bolaget som ska leverera min el i Göteborg.

Det är skillnad på olika håll i landet. Så är det bara. Kulturskillnader alltså. Jag brukar hävda att man i Göteborg kan småprata med vem som helst. Snubben i kön, kvinnan på vagnen eller varför inte killen på elbolaget. Det kan man inte på samma sätt i Småland. Inte om man inte vill bli uppfattad som en galning åtminstone.

Han frågade allt möjligt. Varför jag hade hamnat i Småland? Studier och jobb. Jaha, vad jobbar du med då? Journalist. Jasså! Ja, men det är väldigt svårt att få jobb så jag räknar knappast med något journalistjobb i Göteborg. Nähä, men här finns ju gott om tidningar. Du kanske kan frilansa eller starta en egen tidning.

Det sista var han helt seriös med även om han sa: Vad vet jag?

Bara i förbifarten fick han mig att välja el som bara kommer från vind- och vattenkraft. Dyrare så klart, men sett till hela året var det inte någon stor kostnad. Någon gång ska man ju också stå för vad man tycker när det gäller el. Jag hyllar el från naturkraft, men har hittills inte betalat för att få det. Nu så. Det känns bra. Väldigt bra till och med. För att inte tala om hur glad jag var efter samtalet som helhet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0