Billigt - säljer mer



I går var jag uppe hos den något surmulne loppisförsäljaren i Majorna. Jag gillar honom skarpt! Jag köpte de här fyra glasen för 30 kronor. De är tillverkade i Frankrike. Det är inga dyrgripar, men jag tycker om dem.



Jag fick även syn på den här vasen och formspråket tilltalade mig.



Som med allt vände jag på den. Jahopp! Upsala Ekeby ja. Formgivaren heter Sven Erik Skawonius och var konstnärlig ledare på UE. Det där om formgivaren kunde jag inte, men jag gissade att markören "ses" på vasbottnen var en signatur så jag googlade och mycket riktigt fanns det ett namn bakom de tre bokstäverna. Jag slog till på vasen så klart. 30 kronor kostade den.

Där stod också en superfin jordglob med lampa. Jag vet ju att dessa är hutlöst populära, vilket gjorde mig nyfiken på priset.
- Jag är intresserad själv, men är lite nyfiken på hur mycket du skulle ta för jordgloben, frågade jag gubben.
- Tja 100-150 kronor kanske, svarade han.
- Du är väldigt billig. Många andra tar ju 500 och uppåt, sa jag.
- Jo, men om jag skulle ta sånna priser får jag inte sålt prylarna. Jag har nog en till som står någonstans i mina gömmor. Jag har så mycket saker och jag vill ju bli av med dem.

Han berättade att det finns en del som kommer och köper hos honom som han vet säljer sakerna vidare i sina butiker till bra mycket högre priser. Bland annat berättade han om en kryddhylla i porslin som han sålde för ett par hundra.
- De ska ha 1 500 kronor för den! Så har de inte sålt den heller ...

Trackback
RSS 2.0