I målartagen



Idag var det premiär. För första gången plockade jag fram färger och penslar i mitt nya hem. Tavlan är till ett par goda vänner. Snart torde deras hus vara färdigt och då vill det till att tavlan är det också. Jag har lite beslutsångets när det gäller den här. Jag skulle vilja ha något motiv, om än diffust, i högerkanten. Jag målade dit ett buskage, men målade över det igen. Den kanske är bäst tom, trots att balansen uteblir. Får fundera ordentligt på den.

Jag har en annan vän som är sugen på en tavla jag har. När vi sågs i helgen undrade han om jag inte kunde göra typ en motsvarande fast i en annan färgskala. Jag som sagt att jag ska sluta ta beställningar sa ja. När jag behövde ta en paus från den rosagula tavlan tog jag alltså mig an den som ska gå i blågrönt. Skönt med omväxling. Dessutom har jag kladdat lite på en helt annan målning.

Således har jag varit på tre olika målningar idag. Det känns fint. Ljuset är bra i det där hörnet, men likväl behöver jag skaffa någon bra lampa att slå på när det skymmer. Som alltid annars vill jag ha musik på och den här gången har Håkan Hellström fått stå för den. Bra målarmusik.

Man kanske skulle kunna tro att jag har målat hela dagen, men så är det inte. Jag blev bjuden på middag hos syrran och stannade där för att se IFK förlora hemma mot Norrköping. Illa!

Det har varit en enormt skön långledighet, men faktum är att jag nu längtar efter att återvända till jobbet. Tur att det bara är natten kvar till jag ska dit igen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0