Nya arbetslinjen



Inser att jag inte har några bilder på hur arbetsrummet såg ut innan jag bytte möbler. Det var ju orutinerat av mig. En före-efter hade ju visat den stora skillnaden. Ni som inte sett rummet i verkligheten får helt enkelt tänka er att där de blåklädda stolarna står stod en billyhylla. Så också i övre högra hörnet i bilden. Bordet är på samma gång mitt sybord och mitt målarbord. (Och matsalsbord när det kommer många gäster.)



Så här ser mina nya hyllor ut. Jag älskar dem! Precis som jag vill ha dem. Till höger stod förut det stora klumpiga klädskåpet. Rummet har blivit ljusare och rymligare och dessutom fyller det bättre sitt eget syfte. Allt som inte har med mitt skapande att göra har förvisats. Alla pärmar med "viktiga papper" och annat har fått flytta ut liksom uppslagsböcker och annan facklitteratur. Sånt förvaras numer i vardagsrumshyllorna.

Jag är väldigt förtjust i att det är skåp nedtill där man kan gömma saker som inte är så roliga att se på. Där inne finns till exempel ramar, målarfärg, skisspennor, block och fix. För att inte tala om smålådorna som hänger under hyllorna. Där finns diverse småpryttlar som glitterband, presentsnören och kardborreband.



Framme i hyllorna har jag istället sånt som är både fint att titta på och som sätter igång kreativiteten. I hyllorna till vänster ligger alla mina tyger. Ibland går jag och bara bläddrar bland dem. Rätt vad det är får jag en idé.

För hyllorna med grön bakgrund sitter skjutfönster. I burken uppepå har jag mina dragkedjor. I hyllan på golvet nere till höger, den jag köpte för ett tag sen utan att veta vad jag skulle ha den till, där förvarar jag nu kläder som jag på ett eller annat sätt tänkt sy om.

Kan hända jag även flyttar in en byrå i arbetsrummet. Jag har en i sovrummet som inte riktigt fyller någon funktion där mer än att det ser snyggt ut. Får se hur jag gör. Men byrån hade varit bra att ställa målningar på om inte annat.



Här ser ni vad jag skulle ha skålarna till. Spets! Nästan all spets i skålarna är från min farmor som dog när jag var barn. Resten är sånt jag samlat på mig, oftast från second hand-affärer. Jag har en enorm kärlek för spets, men det är inte helt lätt att använda.

Nu är bara det som ska vara i arbetsrummet där. En konsekvens av det är att jag nu har saker i både vardagsrummet och sovrummet som jag inte riktigt vet vad jag ska göra av. Med andra ord måste röjandet fortsätta annars är det bara som om jag har förflyttat eländet. Jag ska fortsätta en stund till. Det finns lite enerig kvar att gå på.

Trackback
RSS 2.0