Hår är skitäckligt

Det här inlägget är äckligt, men jag bara måste få det ur mig. Kan dock meddela redan nu att några bilder blir det inte. Jag har nämligen rensat duschavloppet. Det är något av det absolut värsta jag vet tillsammans med ormar och spindlar. I tre-fyra veckor har jag laddat för att klara av att göra det och på den tiden har det blivit allt tätare i rören och vattnet har runnit ut över hela toagolvet när jag har duschat. För att inte tala om odören som fluktar upp från rören. Urk! En del i att jag klippte av mig håret var för att slippa göra dylika rensingar lika ofta. Hår i avlopp är så himlans äckligt!

Eftersom jag har badkar måste först hålet rensat ovanifrån. Därefter måste man sträcka armen in under badkaret för att komma åt själva utloppet. Inte alldeles enkelt. Till slut blev jag så irriterad att jag demonterade hela rörpaketet. Det satt så äckligt mycket klabb i dem att de inte kan ha blivit genomspolade av förra hyresgästen innan avflytt. Svartgröngrå sörja forsade ut i klumpar.

Min strategi var att göra detta på fastande mage för att minimera risken att spy. Det var nog ett bra drag, för när jag ändå höll på beslöt jag mig för att rensa rören under handfatet också. De låg en massa plastkorkar i vattenlåset. De måste kommut upp bakvägen på något sätt för de kan omöjligt ha kommit från handfaten, för där kommer de inte igenom. För övrigt såg det ut ungefär som i rören under badkaret. Sjukt med hår och annat klabb.

När allt var genomspolat och gnubbat var det bara att skruva tillbaka sakerna och jag kunde nöjt konstatera att det gick riktigt bra. Att skruva isär ett vattenlås har jag aldrig gjort innan, men det höll tätt även när jag hade skruvat tillbaka de olika delarna.

Jag tvättade av mina långa plasthandskar spolade rent handfat, badkar och golv. Vattnet rann undan så fint, så fint. Satte mig i soffan. Då kom spyattacken. Som sagt: tur att jag inte ätit något för upp kom bara lite galla. Sen var det över. Nu kan jag var nöjd över mig själv en lång tid fram över. Det känns gött!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0