Skål!




Mitt mål för Erikshjälpenbesöket idag var skålar. De ska användas till ett specifikt syfte och jag kommer visa vad senare. I mitt huvud skulle det finnas mängder av skålar eller andra glasföremål att ha saker i. Väl på plats var det inte alls så. Visst fanns det mycket skålar och pryttlar i glas, men inte alls sådant som jag kunde tänka mig att köpa.



Den turkos skålen har jag tittat på förut och låtit bli. 45 kronor är ju inte mycket pengar, men när det är second hand värderar man annorlunda. Priset är inte så konstigt för om man vänder på skålan kan man konstatera att den är från Uppsala Ekeby och att det är formgivaren Mari Simmulson som ligger bakom den. Att jag avstått tidigare är för att kvaliteten är si så där. Som om någon glacerat om originalet. Nä, jag blir inte klok på det, men slog alltså till för färgen och storlekens skull.

Glasskålen måste vara handblåst för den är så där charmigt skev utan att ha några gjutningsskarvar. Den var billigare, 15 kronor. Nu är det bäst att jag illa kvickt lämnar soffan och datorn om jag ska få gjort något mer vettigt idag. Sjukt trött, men arbetsrummet behöver bli färdigt så att jag kan ta tag i mina syprojekt jag har i huvudet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0