Grillpremiär



På min gård finns en fasligt tjusig berså. Just nu är den ganska naken, men om sommaren är spaljéerna invävda av kaprifol, som för övrigt är en av mina absoluta favoriter. Hela förra sommaren tänkte jag anordna grillfest i bersån och hoppades att någon skulle fixa gårdsfest. Det blev aldrig av.

Men så igår invigde jag platsen tillsammans med några kollegor. Istället för att anlägga grillbädd i det utsatta cementfundamenten körde vi med engångsgrillar. Jag grillade kycklingfiléer som jag la i friscobröd tillsammans med sallad och guacemole. Inte alls tokigt.

Framåt elvatiden gick vi ner till stan och slog oss ned i öltältet som helgen till ära var uppsatt. Så är det när det är karneval i stan. Men huga! Det är som att vara på after ski. Inbillar jag mig. Jag har faktiskt aldrig varit på after ski. Men när 45-åriga kvinnor i svartfärgat hår står och hoppar och sjunger på bänkarna då får jag after ski-feeling.

Hur som helst. Jag är väldigt nöjd med grillningen. Inte bara för matens skull. Jag fick nämligen nya vänner i två småtjejer som bor på samma gård som jag. De cyklade omkring och kom till oss för att tjöta lite. Jag fick testa den ena tjejens hopprep och rätt var det var skulle vi alla testa. Nåja, inte alla, men de flesta av oss gav det ett försök.

Nu sitter jag på jobbet. Åskan har dragit förbi, men himlen är fortfarande riktigt mörk och det småregnar. Hellre det än strålande sol när man sitter och knåpar ihop sidor ...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0