Influerat av 60-talet



När jag var på Hönö i helgen besökte jag naturligtvis second hand-affären i Klåva - hamnen. Jag köpte ett tyg och en saltkvarn, men gladast blev jag över att hitta de här örhängena. 10 kronor. De är gjorda i plåt, vilket gör att de skramlar härligt när jag har dem på mig. Jag har så mycket kläder som de passar till och jag har haft dem på mig både igår och idag.

Inte illa med tanke på att jag nästan alltid är smyckeslös nu för tiden. Underligt egentligen. Jag har många smycken, framför allt i silver, som jag gillar väldigt mycket. Förr kände jag mig naken utan något i öronen och runt halsen. Lustigt hur det kan ändras. En period hade jag samma örhängen och halsband varje dag i säkert två år. Det var som att jag inte var jag utan dem.

Efter att ha följt en säsong av Project runway har jag fått förnyad fascination för 60-talet. En av designerna - Mila - var starkt inspirerad av denna period och jag blev väldigt förtjust i kläderna hon skapade. Nästan allt gick i blockmönstrat svart och vitt. Mina cirkelformade örsmycken skulle passat hennes kollektion, helt klart. Synd att säsongen nu är över. Det är ett ljuvligt program som får idéerna att sprätta i huvudet på mig.

Hur ser dina favoritsmycken ut?

Trackback
RSS 2.0