Vintersolståndet och kärlek



Vintersolståndet. Det borde vara en högtid lika viktig som någon. För så beroende som vi människor är av ljus för att må bra är det konstigt att vintersolståndet inte uppmärksammas mer. Visserligen har flera nämnt dagen på facebook och twitter, men det blir inte mer än så.

Vintersolståndet. Årets kortaste dag räknat i antal ljusa timmar. Årets mörkaste dag således. När jag tittar ut är himlen dessvärre jämntjock av moln. Med lite vilja går det att ana att de skingrar sig, men det återstår att se.

Vintersolståndet. Det är lite bakvänt att vintern inleds med att bli ljusare. Samtidigt skönt tycker jag. Lättare att ta kalla och snöiga dagar i januari och februari när man upplever att det blir allt ljusare för varje morgon.

Vintersolståndet. Den värsta tiden ligger bakom. Nu kan det bara bli bättre. Jag har startat min arbetsdag med att lyssna på Massive Attacks låt "Teardrop". Den är så där mullrig och makalöst bra. Den inleds med textstrofen "Love, love is a verb. Love is a doing word." En bra påminnelse i dessa tider av klappstress och ensamhet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0