Bästa julklappstipset



Ge bort en get. Genom Actionaid kan man ge bort flera bra saker till behövande människor i världen för en väldigt liten peng. Nämnda get kostar 200 kronor. Geten som ges bort är dräktig. Det vill säga att den är gravid. Tids nog föder den. Då kan man få mjölk från geten. Kanske sälja ungen eller behålla den.

Man kan på samma sätt ge bort en kull kycklingar, en spis eller en bikupa. Jag har gått och funderat på om jag inte skulle göra det till en månadsgrej. Alltså att gå in en gång i månaden och köpa en get. Jag ska säga till när/om det blir verklighet, men jag måste säga att jag skarpt gillar att detta är så oerhört konkret. En get liksom.

Det finns säkerligen ett antal organisationer som har sånna här grejer. Vet att man bland annat kan betala varje månad för att plantera träd i Afrika. Även det en bra grej.

Ytterligare en bra sak är Musikhjälpen som pågår just nu. Klicka dig dit för att ta reda på hur du kan vara med och kämpa för att flickor världen över ska ha möjlighet att utbilda sig. Jag älskar programmet och har följt det alla år det har sänts. Önska en låt vet ja!


Kommentarer
Postat av: Catrin Rising

Stort tack för tips om julklappar mot fattigdom!



Förra året var jag i Etiopien och besökte bland annat get-projekt i en by i södra delen av landet för att se hur projekten fungerar i verkligheten. I byn jag besökte hade nu alla 53 kvinnor en vettig försörjning och av de getter de fått för cirka ett år sedan hade det nu blivit många många fler. Samtidigt som familjerna hade getmjölk att dricka. Tack vare det get-projektet gick nu alla barn i byn i skolan igen – eftersom de inte längre behövde hjälpa till med sina familjers försörjning.



God Jul!



//Catrin Rising

ActionAid

2011-12-16 @ 09:21:49
URL: http://www.actionaid.se
Postat av: Sofie - Kreativa latsidan

Tack för ditt meddelande! Jag har publicerat den i ett inlägg och hoppas att många läser!

God jul!

/Sofie

2011-12-16 @ 10:10:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0