Vårsemester episod III



Efter familjesammankomsten och den korta tuppluren satte jag mig i bilen och körde till Falkenberg.



Där kidnappade jag den här stilige karln och vi begav oss söderut ...



... till Helsingör.



Jo, men även om själva resan är en stor del av målet så var det ändå hit vi skulle. Louisiana. Tänk att jag lyckades få med mig sällskap för att se temautställningen Fred och frihet med tavlor av Pablo Picasso!



Dessvärre fick man inte fota inne i utställningssalarna, ens utan blixt, så jag kan inte visa någonting av Picasso. Fy farao vad trist! Men det var fantastiskt! Första gången som jag fick se hans tavlor live. Jag hade kunnat gå hur länge som helst och glutta på penseldragen, färgblandningarna och de så (till synes) enkelt fångade formerna. Vilket geni han var den där spanjoren! De här färgglada plankorna ingick i en installation om hemmet. (Fick mig att tänka på Ior ...)



I onsdags åkte vi ner till Skrea strand. Det var ljuvligt att vara där när det var helt folktomt. Bara någon enstaka på promenad förutom vi som sjunkit ner i sanden. En mild saltlukt och vågornas skvalp.



För att inte tala om sand mellan tårna.



Efter stunden på stranden fick jag middag lagad till mig. Det händer inte för ofta. Så oerhört njutbart! Sen blev det några kortmatcher pingis innan färden gick vidare igen med huvudet fullt av alla samtal som hunnits med.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0