Ja, ja ok, jag köper dig



Tio i tio satt jag i soffan, iklädd pyamas och pratade i telefen. Fem över tio gick jag in på Erikshjälpen med hopp om att fynda kläder och textilier. Det är det min hjärna är inställd på nu för tiden när lägenheten redan är full av möbler. Bläddrade bland klänningarna. Hittade två som var gjorda i sjukt snygga tyger, men gräsliga modeller. Lät dem hänga. Vidare in till textilavdelningen. Stötte på Anna. Ingen av oss hade väl egentligen tid att prata. Dessutom är vi lite konkurrenter, eftersom vi jagar samma saker.

Jag hittade inget bland textilierna heller. Slog en lov runt möbelavdelningen. Gick in i rummet med diverseprylar. Brukar aldrig hitta något där. På en hylla längst in i ett hörn stod hyllan på bilden. Lite skev och tilltryckt. 20 kronor. Jag hade inte hjärta att lämna den. Bums ner i korgen. Någonstans ska jag väl kunna ha den. Om inte i detta hem så i ett annat någon gång i framtiden. För 20 kronor kan den definitivt få häcka i ett förråd ett slag.

Nu ska jag hoppa in i duschen, fixa i ordning mig, åka till Jönköping, plocka upp min kusin, åka till Erikshjälpen vid Solåsen, käka lunch på stan och sedan vidare till föräldrarna i Nöre. Egentligen skulle jag åkt till Vara och hälsat på mormor och morfar, men de har blivit magsjuka. Stackarna.

Trackback
RSS 2.0