Gammalt bös och prissättning



Förr i tiden målade jag mest akvarell och därför har jag många akvareller liggande i buntar i mina gömmor. Det mesta är inget att ha, men jag har sparat dem ändå. Då och då när jag bläddrar igenom hittar jag en färgblandning eller någon detalj som jag fastnar för och återanvänder till nya målningar.

När jag i senaste vändan kikade igenom mina bilder hittade jag den ovanför. Jag har aldrig gillat den riktigt. Fråga mig inte varför, men nu föll ögonen på den och jag såg den på ett nytt sätt. Dessutom slog det mig att det är ungefär så där jag målar nu. I alla fall rent färgmässigt. Mest förtjust är jag i att jag har målat träden och buskagen blå.

Jag beslöt köpa en ram till den för att se hur den tog sig ut och jag måste säga att jag blev nöjd. Men jösses vad dyrt det är med ramar! Den här kostade 120 kronor. Kanske är det valnötsträet som gör det. Jag har en liten akryltavla som skulle behöva en ram. Jag brukar ju inte rama mina arkyltavlor, men den här är inte spänd runt om utan är nitat i sidorna.

Med den enklaste vita ramen skulle det kosta 355 kronor att rama tavlan som mäter 20x20 cm. Om jag skulle sålt tavlan skulle jag kanske velat ha 200 för den, om jag skulle sätta på ram måste ju tavlan kosta 555 kronor. Ingen skulle köpa min lilla skittavla för det. Med andra ord får jag behålla den själv. Tur då att jag tycker om den. Får se om den blir värd sin ram när jag funderat ett varv till.

Idag har jag förresten gjort en prislista över tavlorna som ska med på utställningen. Jag har grunnat hemskt länge på det där och tyckt att det var så svårt, men när jag skrev ihop listan kändes det självklart vad de olika tavlorna ska kosta. Den billigaste ligger på ett par hundra och den dyraste med en nolla till.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0