Agapornis personata

Rubriken kanske inte säger så mycket och man kan få en del roliga funderingar i huvudet, men om jag istället skriver svarthuvad dvärgpapegoja så fattar man. Jag har alltid varit förtjust i burfåglar och började fundera för ett år sedan på att skaffa en. Jag vill ha en liten färgglad fågel, men inte undulat. Jag har haft undulater och tycker att de är tråkiga. Som att ha en golden retriever.

Förra året beslöt jag att skjuta tankarna på framtiden eftersom jag var på väg att byta lägenhet. Härromdagen poppade det upp igen. Plats har jag definitivt och nu när jag jobbar mindre tid kan jag dessutom erbjuda fågeln mitt ljuva sällskap oftare.

Jag har suttit en bra stund nu och surfat på olika fåglar och fastnade för den svarthuvade skiten. Fågeln är grön med röd näbb. Bara en sådan sak. Dessutom vill den helst ha sällskap så det får väl bli två. Då behöver jag inte ha lika dåligt samvete om jag åker iväg en helg. Det stora problemet är när man har semester och vill resa bort.

Det ska sägas att jag inte fullt ut besämt mig, men jag har kollat blocket efter burar och läst massa information om vad man bör tänka på, vad Jordbruksverket satt upp för regler angående skötsel och burstorlek och vilken kost som gäller. Jag ringde och pratade med en kvinna i en djuraffär. Hon berättade att de alltid säljer fåglarna i par. Bra. Hon hade inga svarthuvade papegojor hemma, men kunde nog beställa, trodde hon. En annan dvärgpapegoja de hade sålde de för 850 kronor paret. Jag säger det funkar.

Kolla in de här charmiga rackarna och kika särskilt i slutet när fågeln blir som galen. Haha!!


Kommentarer
Postat av: Stina

Kristoffer är såld! Vill också ha fåglar. Finns en fågelart som är svart och vit med neonorange näbb. Skitcool och fin. Självklart såg jag dem i en svindyr designbutik också... Vet inte vad de heter dock.

2010-11-10 @ 22:16:30
URL: http://stinaritar.blogspot.com/
Postat av: Sofie

Haha! Det behöver som tur är inte betyda att fåglarna är dyra :)

2010-11-10 @ 22:30:20
URL: http://kreativalatsidan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0