Fynd, fynd, fynd!

Idag har det varit tisdag med M, min bästa vän. Det innebär för det mesta en rejäl runda bland second hand-butikerna i Jönköping. Den här dagen blev det besök i två stycken plus en massa andra porslins- och inredningsbutiker. Därtill både lunch och fika på stan. En bra dag. Och sett till våra köp - en väldigt bra dag!




Den senaste tiden har jag börjat kika mer bland textilierna i second hand-affärerna. De här två blommiga gardinkapporna låg liksom och skrek på mig. Jag visste inte alls om de var tillräckligt långa för att täcka mina fönster, men som M sa: det kanske kan bli kuddar av tygerna. Helt rätt. Dessutom var de så billiga att jag slapp fundera. Den ena kostade 20 kronor och den andre 25. När jag väl kom hem och mätte märkte jag att den översta kommer bli väldigt lämplig i sovrummet och den nedre får förmodligen pryda arbetsrummet. Kalas.



Trots att jag försöker dra ner på en hel del materiella saker är det svårt att stå emot. Gardiner behöver jag verkligen, men jag behöver INTE fler påslakanset. Jag har tre uppsättningar och det räcker. För inte särdeles längesedan gjorde jag en utrensning för att bli av med lakan, ändå köpte jag en uppsättning enligt ovan. Jag kunde inte motstå varken mönstret, tygkvaliteten eller priset på 79 kronor ...



Den här lilla söta virkade duken köpte jag inte idag utan för någon vecka sedan. Men den har inte blivit bokförd i bloggen innan så jag tyckte det passade bra i detta inlägg. Den är rosaröd och går i samma ton som färgerna i målningen jag köpte av bloggaren Johanna Urban. Att jag fick betala 10 kronor för detta hantverk känns nästan förfärligt. Så nedvärderande för den människa som gjort den. Man kan hoppas att personen ifråga inte lever och därmed slipper veta. I samma veva köpte jag även två små vita dukar till ljusstakar, krukor eller något annat smått.



I december gjorde jag ett inlägg om två fåglar som jag hittade när jag och en vän var i Jönköping och shoppade. Jag ångrade då att jag inte köpte dem och nästa gång jag var där så var fåglarna slut. Men idag hittade jag dem i en annan butik. Jag blev alldeles lyrisk! Funderade på om jag skulle ha två eller en, men det slutade med en. Det som är roligt är att alla fåglarna är unika. Denna valde jag för den hade lite crazy eyes. 159 kronor.



Och slutligen. Lite som bingo - så hittade jag den här superfina burken. Jag hör inte till dem som jagar burkar i vanliga fall, men jag brukar slänga ett öga på hyllorna i second hand-butikerna där de har sina plåtlådor. Oftast tycker jag priset som sätts på dem inte representerar varken utförande eller kvalitet. Men för den här burken föll jag pladask och den är värd varenda krona av de 145 jag betalade. Den blå färgen är inte långt ifrån färgen på min soffa och den passar fint till mina teakmöbler också. Som en liten bonus så påminner den väldigt mycket om min låtsasfarmor. Hon målade under större delen av sitt liv korgar. Hon bottnade nästan alltid med den här blå färgen och dekorerade sedan med liknande blommor som burken har.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0