Inledningen av en riktigt lång semester

I måndags inleddes min semester. Fem veckor. Så länge har jag inte varit ledig sedan jag var 17. Det känns minst sagt underbart. Sedan några veckor planerade jag och min bästa M (som började semester samma dag som jag) att vi skulle ut och äta och ha det gott tillsammans. Hon tog med sin sambo som tog med sin bästa vän. Bättre start på ledigheten hade vi inte kunnat få.



Vi bokade bord på Twin i Jönköping. Ett av mina absoluta favoritställen. Bra ställe, med bra personal och trevliga lokaler. Det var en fin kväll och vi satt ute ganska sent innan vi flyttade inomhus.



Jag åt bakad potatis med grillad rödingfilé. Till det citronsmakande grönsaker och en kall romsås. Enkelt men gott.

Jag sov hos M och V. Som vanligt vaknade jag tidigt och stack ut och köpte frukost till oss - räkmackor. Är det semester så är det. Därefter gick vi på stan och shoppade.



Jönköping har verkligen satsat på citymiljöerna. Bredvid atollen med utsikt mot Munksjön har man byggt magasinliknande byggnader med kaféer i bottenplanet. Utanför finns det stora serveringar och mot sjön har man byggt en lång trappbrygga. Där avnjöt vi en mackor gjorda på fantastiskt bröd.



Gott liv!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0