Mat



Eftersom mamma var sjuk på julafton (och även därefter) så skickades hon till sängen medan vi syskon irrade runt i köket för att laga mat och fixa för julmiddagen. Kajsa gör jansson och potatisgratäng och Elin skär upp skinka.



Ägghalvor är så enkelt och ändå en av mina favoriter på julbordet. Gärna i kombo med potatis och sill. Syrran snålade inte direkt på romen heller... Mums!



Efter höstens skördar i skogen blev det kantarellstuvning i krustaderna, som också är en favorit.



Konsten är att inte äta för mycket när man äter julmat. För vräker man i sig så man mår illa då är ju maten liksom inte god längre. Jag lyckades ganska bra med lagom. Kanske därför det var gott att plocka fram resterna dagen efter.

Igår kväll åkte jag till Huskvarna och bästa Magdalena med sambo. Deras nya lya var makalöst fint! Snygga möbler och upplivande tapeter. Vi hade bokat biljetter för att se Svinalängorna. Jag kan verkligen rekommendera den. En oerhört stark film. Berättelsen är tung, men levereras i en underbar förpackning. Sorlig, smärtsam och vacker. Se den!

Idag ligger jag ihopkrupen i soffan med duntäcket om mig. Halsen svider. Magen skriker efter mat, men jag har inte ätit mer än en knäckemacka. Borde få i mig något. Synd att jag inte har svampkrustader, romdekorerade ägghalvor, sill och rökt lax hemma ...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0