Lucka 5 - spontanitet



Jag gillar verkligen
... spontanitet. Det bästa tillfällena i livet är när man vågar haka på saker rent spontant. Eller när man bara följer sin känsla trots att förutsättningarna kanske verkar vara allt annat än goda. Som synonymer till spontan finns bland andra orden; oreflekterad, oavsiktlig och oövertänkt. Det känns ganska negativt.

Som tur är står det också impulsiv, omedelbar och intuitiv som klingar lite bättre. Jag skulle säga att spontant är att gå på en positiv känsla och att inte bry sig om de negativa sakerna som kanske skulle påverkat och kanske också hindrat en i vanliga fall.

Igår kväll var jag på glöggfest. Värden hade dukat hela köksbordet med alla tänkbara gottigheter. Men det fanns även vörtbröd, skinka, senap, clementiner, julmust och glögg. Väl tilltaget utan att kännas för mycket. Det vilade en enkelhet över det hela.

Senare under kvällen tog värden tillsammans med sin granne till orda. De samlade alla i vardagsrummet och med gitarr och sång bjöd de på två goa låtar.

Självklart hade de övat och planerat, men att bjuda på sig själv, sitt hem på det viset gjorde att det kändes väldigt spontant och behagligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0