Göteborg i mitt hjärta

Trots ostabilt väder har jag haft en härlig helg i Göteborg. Jag åkte dit i fredags eftermiddag och tre dygn senare har jag landat hemma igen. Här följer ett bildsvep över några av helgens händelser och iakttagelser.



I fredags spelade Elin Ruth Sigvardsson på Liseberg. Det regnade hela spelningen, men som tur var hade puben bredvid Taubescenen öppnat hela glasväggen mot scenen så jag och syrran satt i skydd och kunde njuta den härliga konserter Sigvardsson gav. Därefter trotsade vi regn och vind och satte oss på en uteservering längs avenyn. Dock fanns det tak och filtar.



Syrran och hennes make (och även resten av de boende i huset) har fått balkonger tillbyggda.



Under helgen köpte de matta och möbler till balkongen, men det var efter att jag hade fotograferat den. Orka ta om!



Physalis. Inte som dem man köper i små korgar. Annan smak och färg, men väldigt goda.



I lördags var det loppis på Heden. Typ som bakluckeloppis. Enorma mängder skit, men också många pärlor. Syrran slog till på en grön pall och en grön trälåda samt leksaker till lillan. Jag köpte de två pallarna på bilden. Galet snygga. Teakben med mässingbeslag längst ner och sitsen med "galonklädsel" i sann 50-talsanda. 150 kronor!



När vi lämnade Heden fick vi syn på den här blomstrande balkongen och jag var tvungen att knäppa en bild. Där kan man väl knappt sitta för alla blommor?!



Det blev även några timmar på stan. Dock gick vi skilda håll, eftersom jag hade "date" med en barndomsvän. Vi satt på Sohos uteservering och tjötade i två timmar. Därefter sprang jag till några av mina favoritbutiker innan de stängde, men utan att hitta något. (Syrran ser ut som jag i mina bågar.)



Jag är supernöjd med mina nya bågar! Känner mig lite som pappa såg ut när han var ung och jag var barn.



Efter min snabbshoppingrunda gick jag ut mot kajen och satt där en stund och bara tittade. Ett tåg kom förbi. Jag har aldrig lagt märke till dem innan, men den här helgen såg jag dem hela tiden - fullastade med turister. Ungefär som Paddanbåtarna, fast på land.



Kranarna i hamnen är verkligen stora! Fascinerande.



På kvällen stack svågern till Trädgårn för att lyssna till Ulf Lundell, men innan han gick åt vi allesammans en väldigt god middag med diverse plockmat.



Mosters tös hade bestämt ätit färdigt och skulle ur sin stol. Eller nähä, hon skulle upp i mosters knä och äta mer. Här gör vi miner så att vi ser ut som morfar Rune.



Under helgen skaffades sig knodden två nya leksaker. Dels min mobiltelefon och dels (som synes) min kamera.



Eftersom lunchdaten på lördagen blev lång tog jag mig ner på stan även på söndagen för att kika i några affärer som jag inte hunnit med. Göteborg är vackert!



Om än tomt en söndag klockan 12.00! Detta är där Södra Larmgatan korsar Västra Hamngatan.



De skramlande vagnarna gav en viss känsla av liv i alla fall.



Dock någon timma senare var det tjockt med folk. Särskilt i Nordstan och längs Fredsgatan. Jag stack in nosen i Nordstan, men vände illa kvickt. Jag pallar inte sådan trängsel. På väg tillbaka längs Fredsgatan tog jag rygg på detta sällskap. De höll bra takt och folk flyttade sig mycket frivilligt när de kom. Jag är vanligtvis inte så förtjust i hundar, men här tjänade de sitt syfte väl ...



Det blev varmt och jag blev hungrig. Slog mig ned på en uteservering med utsikt Domkyrkan.



På söndagskvällen spelade IFK hemma mot Kalmar. Jag lyckades inte gå på en enda match förra säsongen och ingen hittills så det var grymt kul att komma dit. Har ju inte sett nya arenan. Att IFK smäckte till med 3-1 gör inte saken sämre. (Sen drömde jag på natten att de spelade SM-final, men det lär ju inte hända i år, tyvärr...) Kvällen tillbringade vi på balkongen. Jobbig utsikt! Takåsarna i Linné.

På tåget hem passade jag på att ringa några samtal. Pratade bland annat med min bästa D som varit en av min absolut närmsta vänner sedan jag var 13. Alltid lika gött att få en stund att snacka. Någon gång i sommar ska vi ses. Det är inte lätt att få ihop det, men så ska det bli. Gott!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Det är så fint på Liseberg. =)

2010-08-03 @ 08:59:11
URL: http://tvminnen.blogg.se/
Postat av: sofie

Ja, det håller jag verkligen med om!

2010-08-03 @ 10:44:26
URL: http://kreativalatsidan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0