Tapetkavalkad

Efter att ha fått löfte om nya tapeter till de två sovrummen var jag smått lyrisk när jag anlände till bostadsbolaget för att se vad de hade att erbjuda. Låt mig säga att det var en smärre chock. Det fanns bara en variant utan stora mönster på tapeterna. Bolagets policy är att sätta väv i kök och hall som målas. Där hade jag också storslagna tankar. Mest slagna så där i efterhand. Här följer en några varianter från utbudet.



Kornblått. Att den här färgen ens fanns med chockade mig. "Hallå! 90-talet ringde och ville ha den tillbaka!" Blomman är ju lite 2000-tal i alla fall ... Självklart fanns den utan blomman också.


Det framkommer nog inte helt, men tapeten är grå med silverränder. Nja...kanske inte riktigt min stil. Skulle kunnat fungera som fond. Diskuterade det där med fonder med en vän. Vi funderade på hur vi kommer att se tillbaka på fondväggseran. Kommer vi skratta åt den lika mycket som vi skrattar åt stoppljustapeterna nu?


Den här tapeten är klassisk för det här årtiondet. Ett årtionde som snart försvinner...



Blomsterslingan tycker jag är fin och den här tapeten var faktiskt en kandidat till mitt sovrum, men med tanke på att det är ganska liten väggyta är risken att mönstret skulle försvinna.



Den här valde jag. Mönstret är mer framträdande på fotot än vad det är i verkligheten. Tror att den känns lagom diskret utan att vara helt intetsägande.



När det kom till det stora sovrummet - mitt blivande arbetsrum - tyckte jag det var extra svårt att välja. Jag har tänkt att sätta upp mina tavlor i det rummet. Tavlorna passar inte alltid med varandra så därför får inte tapeten ta utrymme. Det trista är att tapeten på bilden var den enda "enfärgade" som fanns. Jag hade önskat en med mer struktur. Efter några om och men valde jag den högra. Den är mer grå än den till vänster som är vit/beige.



Kulörval. Haha! Det är ju ett skämt! Sex ickefärger. Om jag hade velat ha en annan färg skulle det kosta 500 kronor. Det blir ju billigare att köpa färg och måla själv. Jag är dock inte övertygad om att jag skulle palla ett sånt projekt - även om jag önskar att jag gjorde det. Hur som helst så valde jag den vita till köket. Den är inte kritvit vilket ger ett mjukare intryck.

Till hallen valde jag färgen upp till höger. Brungrå? Ja, lite svårdefinierbart.

Så. Då har jag valt. Det får väl bli bra. Det enda som oroar mig är tapeten i vardagsrummet. Jag kommer inte ihåg hur den såg ut. Jag frågade hyresvärden som inte heller visste, men som kunde se i datorn att den byttes 2007. Högst sannolikt slipper jag aprikosfärgat. Om den hade varit mönstrad hoppas jag att jag hade kommit ihåg det. Jag håller tummarna för att den är vit, beige eller grå utan makabra mönster.


Kommentarer
Postat av: Mikael

Skönt att du hittade något du kunde känna dig nöjd med.



Den tredje tapeten fast röd ovanifrån sitter i min sovalkov, resten av rummet har en ljusblå tapet med piskmärken, exakt samma som jag hade i Värnamo. Det är hiskeligt, men som tur är kan man släcka.

2009-12-08 @ 18:42:19
Postat av: sofie

Jo, jag hoppas det blir bra. Det är ju trevligt om man kan ha lamporna tända utan att må illa :)

2009-12-08 @ 21:00:40
Postat av: sara shotgun

den du valde- medaljongen- var faktiskt mycket snygg.. särskilt på bild :)

2009-12-09 @ 08:59:49
URL: http://sarashotgun.blogspot.com
Postat av: sofie

Jag håller med :)

2009-12-09 @ 09:47:20
Postat av: Kajsa

fast jag tycker den översta är fin och andas 50-60 tal!

2009-12-09 @ 14:18:08
Postat av: sofie

Kanske det. Fast jag skulle inte klara av blått. Det går inte. Ungefär som att mamma aldrig kunnat gilla utsvängda byxor igen.

2009-12-09 @ 15:14:57
Postat av: Anna

Den mönstertapeten som du valde har vi i gästrummet/ arbetsrummet!!

Du hade lika fantastiska val som vi hade, höll på att slita av mig håret när jag skulle välja bland dessa tapeter och den enormt fula färgkartan... Går det att få mer fantasilösa alternativ?!

Men nu när vi fått allt ommålat och färdigt så blev det på något konstigt sätt ändå väldigt bra :o)

2009-12-13 @ 15:49:26
URL: http://www.annajohansson.org
Postat av: sofie

Skönt att höra att ni är nöjda nu. Jag tror jag också kommer att vara det. Bara ens egna möbler och inredning kommer på plats så...

2009-12-13 @ 16:08:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0